0851146270
info@anders-verwarmen.nl
Google
Google
Menu
Home
Subsidies
Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)
NAM-subsidie bij bevingsschade
Close
Blog
Kennis
Whitepapers
Certificaten en diploma’s
Referentie projecten
Close
Contact
Menu
Advies
Warmtepompen
–
Anders-Verwarmen is gespecialiseerd in duurzame verwarmingssystemen. Duurzaam verwarmen kan bijvoorbeeld met behulp van aardwarmte en warmtepompen. Warmtepompen van kwaliteitsmerken In samenwerking met onze partners leveren en installeren wij warmtepompen van de merken Pico Energy, Simaka en EcoForest. Het gaat om traploos modulerende warmtepompen met een zeer hoog rendement. Je kunt kiezen voor een interne boiler van 170 liter of een externe boiler van tot wel 1000 liter. Ook is het mogelijk om met een warmtepomp actief en passief te koelen. Aardwarmtekorf als bron Wij gebruiken aardwarmtekorven en geboorde bronnen als bronsystemen. Voor het plaatsen van de bronnen maken wij gebruik van vaste partners. Meer informatie Bel 0598 – 74 50 92 of mail info@anders-verwarmen.nl voor meer informatie.
M-TEC
Viessmann
Simaka
–
Het dienstenpakket van SIMAKA Energie- und Umwelttechnik GmbH omvat de bouw van hoog efficiënte warmtepompen voor particulier, commercieel en industrieel gebruik, alsmede de fabricage van industriële en slibdrogers. SIMAKA onderscheidt zich van de concurrentie niet alleen door zijn hoge kwaliteitsnormen en technische mogelijkheden, maar ook door zijn uitgebreide dienstenpakket. Van advies, planning, constructie en fabricage tot installatie, bieden zij een uitgebreide service. In de afgelopen jaren heeft SIMAKA GmbH diverse onderscheidingen ontvangen voor haar prestaties, met name voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën.
Close
Bodemenergie
–
Een warmtepomp heeft altijd een bron nodig vanuit waar er warmte wordt onttrokken. Dit kan ook een bodembron zijn. We praten dan over bodemenergie. In dat geval wordt er in de bodem een gesloten lus of aardwarmtekorven aangebracht en door dat leidingwerk stroomt de vloeistof die uit de bodem de warmte onttrekt. Deze warmte komt vervolgens aan bij de warmtepomp terecht die er de energie aan onttrekt. De vloeistof gaat vervolgens kouder weer de bodem in waar het door de bodem weer opgewarmd wordt. Een bodembron kan -mits goed ontworpen- eindeloos lang de energie leveren omdat de bodem steeds weer opwarmt. Het is dan wel noodzakelijk dat de bron goed ontworpen en gemaakt wordt zodat deze past bij het pand en de warmtepomp. Alle bodemenergiesystemen plaatsen wij samen met onze partners in de BeNeLux.
Aardwarmtekorf
Geboorde bron
–
Een geboorde bron bestaat uit een buis in de vorm van een u-luis die in een geboord gat in de bodem wordt geplaatst. Dit kunnen ook meerdere u-lussen zijn die in meerdere geboorde gaten geplaatst kunnen worden. De warmtepomp verplaatst vloeistof door deze u-lus buis en in de bodem warmt de vloeistof op. Dat gaat naar de warmtepomp die er energie aan onttrekt. De afgekoelde vloeistof gaat de bodem weer in en wordt daar weer opgewarmd. Dergelijke bronnen gaan tot een diepte van ongeveer 200 meter beneden maaiveld. De temperatuur in de die aardlagen is in Nederland om en nabij een constante 12 graden. Er wordt hier dus geen gebruik gemaakt van zogenaamde geothermie, waarbij er van veel grotere dieptes (kilometers) warm water wordt opgepompt.
Close
Zonne-energie
–
De zon levert de aarde veel meer energie dan wij ooit met elkaar kunnen gebruiken. Dit komt op onze aarde in de vorm van licht en warmte. Daarmee is zonne-energie ook een onuitputtelijke bron en daardoor duurzaam. En inzetbaar als bron voor onze energiebehoefte. Grofweg bestaan er twee verschillende systemen: een systeem waarmee uit licht elektriciteit wordt gemaakt en een systeem dat de warmte van de zon op kan slaan in bijvoorbeeld water. We spreken dus over elektrische en thermische energie. Een combinatie van deze systemen is ook mogelijk. We spreken dan over de zogenaamde PVT-systemen. Een combinatie van PV-paneel met een Thermisch-paneel. Waarmee dus warmte wordt gevangen en elektriciteit wordt opgewekt.
PVT
–
Een PVT-systeem bestaat uit een systeem van PV-panelen met daaronder een systeem dat warmte onttrekt vanonder het PV-paneel. Het PV-paneel maakt uit licht elektriciteit zoals elk PV-paneel dat doet. Het thermische gedeelte haalt warmte weg onder het PV-paneel. De elektriciteit wordt via de meterkast direct in de woning gebruikt of terug geleverd aan het net. De thermische energie wordt door een warmtepomp gebruikt om de ruimtes te verwarmen en om warm tapwater te maken. Afhankelijk van het benodigde vermogen werken wij met het systeem van Qsilence (zie qsilence.com) of configureren wij een systeem van de Qsilence PVT-panelen en een warmtepomp van PicoEnergy. Het grootste voordeel van een PVT-systeem is de bron: er is geen geluid en neemt geen ruimte in beslag.
Zonneboiler
–
Een beter leefklimaat, waarin we minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen en aan co2-reductie doen. Duurzaam verwarmen én besparen; een schone toekomst ligt binnen handbereik met een zonneboiler van Anders-Verwarmen. Onderdelen zonneboiler Een zonneboiler bestaat uit een: zonnecollector die zonnestralen opvangt en omzet in warmte stromende vloeistof die warmte vervoert van collector naar buffervat warmtewisselaar die drinkwater en collectorvloeistof gescheiden houdt buffervat voor opslaan van warm water regelsysteem naverwarmer, die voor extra warmte zorgt bij weinig zonlicht Hoe werken zonneboilers? Een zonneboiler werkt met behulp van een zonnecollector. Deze wordt op het dak van een gebouw bevestigd. Binnenin de zonnecollector zitten metalen buizen met daarin een vloeistof. De zon schijnt op de collector en verwarmt die vloeistof. Via een buizensysteem loopt de vloeistof naar het voorraad- of buffervat, van waaruit het warme water te gebruiken is. Bijvoorbeeld om water voor een huishouden te verwarmen of als proceswarmte om ruimtes te verwarmen. Anders-Verwarmen levert stalen boilers, geëmailleerd voor sanitair water. Scheidingsplaten en een diffuser garanderen een goed gelaagde watertemperatuur. Grondwater verwarmen Zonnecollectoren worden ook gebruikt om in de zomer grondwater onder een gebouw op te warmen. In de winter verwarmt een warmtepaneel het gebouw efficiënt. Deze combinatie zorgt voor een enorme reductie in co2-uitstoot en…
Close
Afgiftesystemen
–
Het afgiftesysteem is het systeem dat de warmte in de woning aan de ruimtes afgeeft. Dit kan van alles zijn. In Nederland zijn verreweg de meeste woningen uitgevoerd met radiatoren. Daardoorheen stroomt warm water dat (meestal) door een cv-ketel is gemaakt. De radiator wordt warm en geeft deze warmte af aan de ruimte waarin de radiator is geplaatst. En zo wordt de betreffende ruimte verwarmd. Ditzelfde principe geldt voor ook andersoortige afgiftesystemen zoals lage temperatuur radiatoren, convectoren en vloer-, wand- en plafondverwarming. Deze systemen zijn allemaal bedoeld om gevoed te worden met warm water en de warmte af te geven aan de betreffende ruimtes.
Vloerverwarming
–
Een vloerverwarming wordt in de bovenste laag van de vloer aangebracht. Vaak in de dekvloer. Bij nieuwbouw wordt hier meestal de cementdekvloer voor gebruikt, bij bestaande bouw kan de vloerverwarming ook in gefreesde gleuven gelegd worden. De vloerverwarming bestaat uit slangen bij voorkeur gelegd in groepen ‘slakkenhuizen’. Door deze slangen loopt warm water, dat warme water warmt de gehele vloer gelijkmatig op en de vloer straalt de warmte vervolgens uit naar de ruimte. Hierdoor ontstaat een hele constante vloertemperatuur en daarmee ook een constante ruimtetemperatuur. Voorwaarde voor vloerverwarming is een goed geïsoleerd pand (vanaf bouwjaar 1996) en voldoende vloeroppervlak in relatie tot de ruimte die opgewarmd moet worden. Vloerverwarming heeft voordelen boven het gebruik van enkel radiatoren. Het is onzichtbaar, want de verwarmingsbuizen zijn in de vloer verwerkt. Omdat vloerverwarming over de gehele oppervlakte van een ruimte te leggen is, is het overal in het vertrek even warm. Je hebt dus altijd en overal warme voeten! Voor radiatoren geldt: hoe verder verwijderd, hoe kouder. Houd er rekening mee dat je woning niet à la minute warm is, nadat je de vloerverwarming hebt aangezet. Opwarmen heeft tijd nodig, zeker als de vloer koud is. Laat de vloerverwarming daarom standaard op één…
Convectoren
–
Convectoren lijken op radiatoren en krijgen dezelfde plaats in de woning. In de meeste gevallen aan de wand onder een raampartij. Het grote verschil tussen radiatoren en convectoren is de benodigde watertemperatuur. Waar een standaard radiator een temperatuur nodig heeft van soms wel 90 graden Celsius, kunnen convectoren met veel lagere watertemperaturen gevoed worden. Maximale temperaturen liggen rondom 55 graden en liefst nog lager. Desondanks kan een convector met deze lagere watertemperatuur wel voldoende warmte onttrekken om de ruimtes comfortabel te verwarmen. En dat scheelt energie. Ook hier geldt wel dat het pand voldoende geïsoleerd moet zijn, waarbij de isolatiewaarde wel lager kan zijn dan in het geval van vloerverwarming.
Lage temperatuur radiatoren
–
Lage temperatuur radiatoren lijken op normale radiatoren. Het grote verschil is dat het warme water niet eerst door de achterste radiatorplaat stroom, maar eerst door de voorste. Hierdoor wordt er veel meer warmte afgegeven door de radiator waardoor de aanvoertemperatuur omlaag kan. De temperaturen kunnen niet zo laag worden als in het geval van convectoren of vloerverwarming, maar het scheelt aanzienlijk. En als de woning goed geïsoleerd is, dan kan de woning ook door middel van een warmtepomp worden verwarmd. Deze oplossing is met name interessant als vloerverwarming geen optie is en er een veel goedkopere oplossing nodig is dan die gemoeid is met convectoren. Dan kan de lage temperatuur radiatoren een oplossing zijn.
Close
Waterontharder
–
Met name in het westen en het noorden van Nederland hebben we zogenaamd ‘hard water’. Dit water bevat veel mineralen zoals calcium en magnesium. Hierdoor lost bijvoorbeeld zeep slecht op. Daarnaast hechten het calcium en magnesium zich aan nagenoeg alles waar het mee in aanraking komt. Denk aan leidingen, kranen, tegels en ook aan verwarmingselementen in huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, waterkokers, stoomstrijkijzers en afwasmachines. In een aantal gevallen zie je dit gelijk, bijvoorbeeld aan de aanslag op tegels en kranen in de badkamer. In veel gevallen zien we deze aanslag niet maar beïnvloedt deze wel de levensduur en het energiegebruik van apparaten. Een verwarmingselement waar calcium en magnesium zich op hebben gehecht verbruikt fors meer energie en gaat minder lang mee.
Boshuis
–
De waterontharders van Boshuis zijn een Nederlands fabricaat. Het werkingsprincipe is op basis van een harsfilter en regeneratiezout. Met het standaard meegeleverde mengventiel kan er tot 100% kalk uit het water worden gefilterd. Het moment van regenereren kan op een tijdstip worden ingesteld dat er geen water wordt gebruikt. Vanzelfsprekend zijn de waterontharders uitgevoerd met een goede beveiliging zodat overlopen bij storingen aan het apparaat niet kan gebeuren. Naast het verdwijnen van kalkaanslag kent een waterontharder ook andere voordelen. Zo is er vaak aan afname van huidirritaties, worden er minder reinigingsmiddelen verbruikt en levert het een energiebesparing op omdat de verwarmingselementen vrij blijven van kalkaanslag.
Close
Home
/
Badger
Bel ons
Mail ons
Whatsapp
Home
Advies
Warmtepompen
M-TEC
Simaka
Viessmann
Back
Bodemenergie
Geboorde bron
Aardwarmtekorf
Back
Zonne-energie
PVT
Zonneboilers
Back
Afgiftesystemen
Vloerverwarming
Convectoren
Lage temperatuur radiatoren
Back
Waterontharder
Boshuis
Back
Subsidies
NAM-subsidie bij bevingsschade
Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)
Back
Blog
Kennis
Whitepapers
Certificaten en diploma’s
Referentie projecten
Back
Contact
088 - 501 3950
info@anders-verwarmen.nl
Facebook
Twitter
Google
× Close Panel
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft.
Akkoord
Privacy policy