Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen. De regeling geldt voor particulieren en zakelijke gebruikers. Met deze subsidie stimuleert de Rijksoverheid Nederlandse huishouden en bedrijven om minder aardgas te gebruiken en meer duurzaam opgewekte warmte. Hiermee wordt energie en bespaart en wordt de CO2-uitstoot teruggedrongen.

Wilt u voor uw huis een warmtepomp of zonneboiler kopen? Kijk dan of u gebruik kunt maken van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Daarmee krijgt u een deel van de kosten terug, nadat u het apparaat gekocht heeft. Zo kunt u uw huis duurzaam verwarmen tegen lagere kosten.

Wilt u voor uw (bedrijfs)pand een of meer warmtepompen of zonneboilers kopen? Kijk dan ook of u gebruik kunt maken van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Daarmee krijgt u een deel van de aanschafkosten terug. Zo kunt u uw pand duurzaam verwarmen tegen lagere kosten.

 

Hoogte subsidiebedrag

De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van de zonneboiler of warmtepomp en de energieprestatie. Onze partner Simpel Subsidie heeft via slimme tooling al de exacte subsidiebedrag op een rij gezet. Deze zijn in te zien op deze pagina: https://andersverwarmen.simpelsubsidie.nl

 

Totstandkoming subsidieregeling

De ISDE voor kleine apparaten voor de productie van duurzame energie komt voort uit het Energieakkoord in 2013 en is aangekondigd in de Warmtevisie in april 2015. De meerjarige regeling loopt tot en met 31 december 2020. Per subsidiejaar wordt het budget vooraf bekendgemaakt.

ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Bel ons Mail ons Whatsapp