In de laatste jaren hebben we veel mensen aan een nieuw verwarmingssysteem zonder gas geholpen. Maar wat zijn eigenlijk de mogelijkheden?

Lees meer

Is biomassa duurzaam? Dat is een vraag die veel mensen bezighoudt wanneer ze op zoek gaan naar een alternatief voor verwarming op gas. Lees hier meer!

Lees meer

‘Vier op de tien woningen kunnen niet van het gas af’, kopt de NOS. Onzin, want gasloos wonen en gasloos verwarmen kunnen vaker dan je denkt!

Lees meer

Vanaf 29 september 2020 start de eerste ronde van de verbrede SDE++. Hiermee kunnen zonnepanelen voor bedrijven worden gefinancierd. Lees hier 9 tips!

Lees meer

De Tesla zou ervoor zorgen dat de energierekening stijgt voor iedere Nederlander. Maar is dat wel zo? En geldt hetzelfde voor de warmtepomp?

Lees meer

Zorgen voor minder CO2-uitstoot kunnen we allemaal. Met kleine dingen of grote dingen. Lees hier 5 tips om ermee te beginnen!

Lees meer

De verduurzaming gaat door, maar ondertussen vallen sommige opties langzaam af. Subsidie aanvragen voor een pelletkachel of biomassaketel is al niet meer mogelijk.

Lees meer

Ieder jaar wordt aardgas duurder. Van 2019 op 2020 is de belasting op gas met €0,0483 per m3 gestegen. De belasting op stroom is juist met €0,0011 per kWh gedaald. Een duidelijk signaal van de overheid: vervang gas door elektriciteit. Een verstandig be …

Lees meer

Dat we met z’n allen het klimaat moeten redden is duidelijk. Maar hoe we dat moeten doen, daar is nog veel verwarring over. Alle beetjes helpen en een goed voorbeeld doet goed volgen. Dus vraag je je af: hoe kan ik het klimaat helpen? Gebruik dan deze …

Lees meer

Waterstof thuis toepassen is levensgevaarlijk. Hetzelfde geldt voor experimenteren met accu’s. Maar wat kun je wél doen qua verduurzaming?

Lees meer