088 - 501 3950
info@anders-verwarmen.nl
Facebook
Twitter
Menu
Home
Subsidies
Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)
NAM-subsidie bij bevingsschade
Close
Blog
Kennis
Whitepapers
Certificaten en diploma’s
Referentie projecten
Close
MVO
Contact
Menu
Warmtepompen
–
Anders-Verwarmen is gespecialiseerd in duurzame verwarmingssystemen. Duurzaam verwarmen kan bijvoorbeeld met behulp van aardwarmte en warmtepompen. Warmtepompen van kwaliteitsmerken In samenwerking met onze partners leveren en installeren wij warmtepompen van de merken Pico Energy, Simaka en EcoForest. Het gaat om traploos modulerende warmtepompen met een zeer hoog rendement. Je kunt kiezen voor een interne boiler van 170 liter of een externe boiler van tot wel 1000 liter. Ook is het mogelijk om met een warmtepomp actief en passief te koelen. Aardwarmtekorf als bron Wij gebruiken aardwarmtekorven en geboorde bronnen als bronsystemen. Voor het plaatsen van de bronnen maken wij gebruik van vaste partners. Meer informatie Bel 0598 – 74 50 92 of mail info@anders-verwarmen.nl voor meer informatie.
Pico Energy
Viessmann
Close
Pelletkachels
–
Anders-Verwarmen is jouw partner in pelletkachels. Met advies, service en kwaliteitsproducten bieden wij complete en duurzame oplossingen voor verwarmings- en energievraagstukken. Duurzaam verwarmen met pelletkachels Fossiele brandstoffen worden steeds duurder. Daarnaast belasten aardgas en -olie het milieu. Ze zorgen ze voor de opwarming van de aarde. Ecologisch en economisch verantwoord verwarmen is een goed alternatief voor fossiele brandstoffen. Dat kan met een pelletkachel van Anders-Verwarmen. Pelletkachels hebben een schone verbranding, leveren een hoog rendement en zijn kostenbesparend. Het combineren van een cv-haard of pelletkachel met zonne-energie levert nog eens extra besparingen op, financieel en qua co2-uitstoot. De duurzame combinatie zorgt ervoor dat je onafhankelijk bent van andere verwarmingsmethodes. Hoe werkt het? Pelletkachels zijn eenvoudig in gebruik. Je stookt ze met houtkorrels of pellets (biomassabrandstof). Een gloeipen zorgt voor de ontbranding. De kachels werken verder met een warmtewisselaar, die aangesloten is op een buffervat, boiler of bestaande cv-installatie. De rookgassen van het vuur warmen water in de warmtewisselaar op. Een pomp verspreidt de warmte vervolgens door de woning.
Lucht
–
Artel pelletkachels Een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding, Italiaans design, eigentijdse modellen en een strak lijnenspel. Dit kenmerkt de pelletkachels van Artel. Aan alles is te zien dat Artel een passie voor het ontwerpen en fabriceren van pelletkachels heeft. Net zo’n passie als wij voor duurzaam verwarmen hebben. Daarom biedt Anders-Verwarmen een uitgebreid assortiment van Artel-modellen aan.
CV
–
Artel pelletkachels Een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding, Italiaans design, eigentijdse modellen en een strak lijnenspel. Dit kenmerkt de pelletkachels van Artel. Aan alles is te zien dat Artel een passie voor het ontwerpen en fabriceren van pelletkachels heeft. Net zo’n passie als wij voor duurzaam verwarmen hebben. Daarom biedt Anders-Verwarmen een uitgebreid assortiment van Artel-modellen aan.
Pelletketels
–
Milieuvriendelijk, kostenbesparend, comfortabel en eenvoudig in gebruik: dat zijn de Artel-pelletketels van Anders-Verwarmen. Wat is een pelletketel? Een pelletketel is een centraal verwarmingssysteem voor de verbranding van houtpellets om warmte mee op te wekken. Deze warmte is te gebruiken om sanitair water en je woning mee te verwarmen. Voordelen pelletketel Met een pelletketel van Anders-Verwarmen geniet je van behaaglijke, duurzame warmte. Houtpellets zijn energiezuinig en co2-neutraal, dus goed voor het milieu. Daarnaast zijn pelletketels vaak goedkoper in gebruik dan olie of gas. Voor een gemiddelde woning is de terugverdientijd ongeveer 10 jaar. Het systeem is ook nog eens makkelijk te bedienen, dus waar wacht je nog op? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Pellets
–
Pellets zijn geperste houtvezels. De herkomst van deze houtvezels kan zijn snoeihout, houtspaanders en zaagsel. De kleur van de pellets verraad de samenstelling van de pellets. Bij een lichte kleur is naaldhout de grondstof en bij donkere kleuren kan er schors en loofhout zijn toegevoegd. Tijdens het productieproces worden er overigens geen bindmiddelen en/of lijm aan het materiaal toegevoegd. Door de vezels bij een hoge temperatuur te persen tot pellets zorgen de inhoud stoffen van de vezels voor de binding. Hoe pellets worden geproduceerd is te zien in bijgaand filmpje (Bron: “How it’s made” by Discovery Channel). Waar moet je op letten bij het kopen van Pellets? • Controleer de verpakking op het ENplus* keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat de pellets een bepaalde kwaliteit hebben. Deze kwaliteit geeft aan dat er een efficiënte verbranding plaatsvindt en er komen minder schadelijke stoffen bij de verbranding vrij. • Controleer de verpakking op de aanvullende kwaliteitsduiding A1. Deze geeft aan dat de pellets voldoen aan de strengste criteria die er op dit moment zijn. Dus maximale verbranding bij minimale uitstoot van schadelijke stoffen. • Controleer de “netto calorische waarde”. Deze wordt uitgedrukt in MJ/kg, hoe hoger dit getal hoe meer warmte wordt verkregen…
Close
Zonneboilers
–
Een beter leefklimaat, waarin we minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen en aan co2-reductie doen. Duurzaam verwarmen én besparen; een schone toekomst ligt binnen handbereik met een zonneboiler van Anders-Verwarmen. Onderdelen zonneboiler Een zonneboiler bestaat uit een: zonnecollector die zonnestralen opvangt en omzet in warmte stromende vloeistof die warmte vervoert van collector naar buffervat warmtewisselaar die drinkwater en collectorvloeistof gescheiden houdt buffervat voor opslaan van warm water regelsysteem naverwarmer, die voor extra warmte zorgt bij weinig zonlicht Hoe werken zonneboilers? Een zonneboiler werkt met behulp van een zonnecollector. Deze wordt op het dak van een gebouw bevestigd. Binnenin de zonnecollector zitten metalen buizen met daarin een vloeistof. De zon schijnt op de collector en verwarmt die vloeistof. Via een buizensysteem loopt de vloeistof naar het voorraad- of buffervat, van waaruit het warme water te gebruiken is. Bijvoorbeeld om water voor een huishouden te verwarmen of als proceswarmte om ruimtes te verwarmen. Anders-Verwarmen levert stalen boilers, geëmailleerd voor sanitair water. Scheidingsplaten en een diffuser garanderen een goed gelaagde watertemperatuur. Grondwater verwarmen Zonnecollectoren worden ook gebruikt om in de zomer grondwater onder een gebouw op te warmen. In de winter verwarmt een warmtepaneel het gebouw efficiënt. Deze combinatie zorgt voor een enorme reductie in co2-uitstoot en…
Vloerverwarming
–
Behaaglijke, gelijkmatig verspreide en onzichtbare warmte haal je in huis met de vloerverwarming van Anders-Verwarmen. Kies je voor vloerverwarming, dan heb je nooit meer koude voeten! Hoe werkt het? Vloerverwarming werkt eenvoudig. Als je de verwarming aanzet, wordt warm water door het verwarmingssysteem gepompt. De verwarmingsbuizen warmen op en geven deze warmte af aan de omgeving (de vloer). De voordelen Vloerverwarming heeft voordelen boven het gebruik van enkel radiatoren. Het is onzichtbaar, want de verwarmingsbuizen zijn in de vloer verwerkt. Omdat vloerverwarming over de gehele oppervlakte van een ruimte te leggen is, is het overal in het vertrek even warm. Je hebt dus altijd en overal warme voeten! Voor radiatoren geldt: hoe verder verwijderd, hoe kouder. Om rekening mee te houden Houd er rekening mee dat je woning niet à la minute warm is, nadat je de vloerverwarming hebt aangezet. Opwarmen heeft tijd nodig, zeker als de vloer koud is. Laat de vloerverwarming daarom standaard op één temperatuur staan, bijvoorbeeld 20 graden. Het is het overwegen waard een extra warmtebron, zoals een convector of radiator, te installeren om het snel even warm te maken in huis. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Convectoren
–
Op zoek naar een lichte en compacte convector die snel voor (extra) warmte in je woning kan zorgen? Je koopt ’m bij Anders-Verwarmen. Wij leveren duurzame, energiezuinige convectoren (Low-H₂O-radiatoren) van Jaga. Werking convector De Low-H₂O-warmtewisselaar is gemaakt van ultra geleidend koper en aluminium. Deze materialen geven hun warmte meteen door aan de kamer. De voordelen hiervan worden groter naarmate de watertemperatuur daalt. De seriële matrix-bevloeiing en de gegolfde vorm van de aluminium lamellen zorgen voor maximale warmteoverdracht van het cv-water aan de lucht. Zodra het thermostaatventiel opengaat, verspreidt de warmte zich snel en egaal door de ruimte. Voordelen Low-H₂O-radiatoren De Jaga-convectoren met snelle warmtegeleiding hebben meerdere voordelen. De radiatoren geven maximale warmte bij een lage watertemperatuur (vanaf een water-aanvoertemperatuur van amper 28 graden Celsius). De Low-H₂O-radiatoren hoeven niet groot te zijn, want ze hebben een Dynamic Boost Effect (DBE). Daardoor leveren ze tot driemaal meer warmte dan andere verwarmingssystemen. Bij warmtepompen of zonne-energie zorgt DBE voor extra vermogen, waardoor geen of beperkte overdimensionering van radiatoren nodig is. DBE laat de ketel gedurende het hele seizoen op zijn beste en zuinigste rendement werken. Bovendien is het energieverbruik laag door het lichte gewicht van de convector. Meer informatie Bel 0598 – 74…
Waterontharders
–
Een waterontharder helpt mee de co2-uitstoot terug te dringen en zorgt voor een schoner milieu. Dit komt onder meer doordat je minder detergenten (zeep en zeepproducten) en apparaten gebruikt. Ook flessenwater wordt overbodig. Bovendien gaan de stookkosten omlaag, want kalkvrije leidingen zorgen ervoor dat apparaten minder energie verbruiken. Hoe werkt het? Waterontharders zetten hard water om in zacht water door het kalkgehalte ervan te verminderen. De meeste waterontharders doen dat door ionenuitwisseling. Een andere manier is via omgekeerde osmose of elektromagnetisme. Naast deze verschillende wateronthardingstechnieken, is er ook een verschil in werking tussen de mechanische en elektronische waterontharders.
Certificaten en diploma’s
Home
Warmtepompen
Pico Energy
Viessmann
Back
Pelletkachels
Lucht
CV
Pelletketels
Pellets
Back
Zonneboilers
Waterontharders
Vloerverwarming
Convectoren
Subsidies
NAM-subsidie bij bevingsschade
Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)
Back
Blog
Kennis
Whitepapers
Certificaten en diploma’s
Referentie projecten
Back
Contact
088 - 501 3950
info@anders-verwarmen.nl
Facebook
Twitter
Google
× Close Panel
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft.
Akkoord
Privacy policy