Subsidietips voor 2021

In 2021 zijn er weer een aantal subsidies beschikbaar voor woning verduurzaming en aardgasvrij verwarmen. In dit blog uw kansen op een rij.

Verduurzamen van woningen blijft onverminderd actueel in 2021. Van Europa tot de gemeenten, iedereen lijkt bezig met energie besparen en aardgasvrij wonen. Om woningeigenaren extra te motiveren hun woningen te verduurzamen zijn er in 2021 subsidies beschikbaar. Vooral de nieuwe ISDE subsidie biedt een hoop kansen. In dit blog meer aandacht voor deze subsidiekansen.

Wat zijn uw subsidiekansen?

Als woningeigenaar zijn er in 2021 een hoop mogelijkheden om een subsidie te ontvangen voor het verduurzamen van de woning. Onder de nieuwe ISDE subsidieregeling is het mogelijk isolatie, warmtepomp, warmtenet en zonneboiler subsidie te ontvangen. Gemiddeld geeft deze subsidie een korting van 20 tot 30 procent op het totale aankoopbedrag. Dit kan oplopen tot duizenden euro’s. Deze subsidieregeling is alleen interessant voor de bestaande woningen. Subsidie voor nieuwbouw projecten is er niet meer. Daarnaast is ook geen subsidie meer beschikbaar op pelletkachels. In 2020 was het in enkele gevallen nog mogelijk subsidie voor een pelletkachel te ontvangen, maar in 2021 is dit geheel gesloten.

Waar moet u op letten bij subsidie aanvragen?

Bij het aanvragen van een subsidie moet u altijd goed op de voorwaarden letten. Voor de warmtepomp subsidie is het bijvoorbeeld van belang dat u goed checkt of uw warmtepomp in aanmerking komt voor de subsidie. U kan uw warmtepomp altijd opzoeken via de tool van Anders Verwarmen. Na de installatie en betaling van uw warmtepomp heeft u 12 maanden de tijd om uw subsidie aan te vragen. Dit klinkt lang, maar het is altijd verstandig dit zo snel mogelijk te regelen. Binnen 6 tot 8 weken na uw subsidieaanvraag krijgt u het bedrag op uw rekening gestort. Voor de aanvraag heeft u uw factuur en een installatiebewijs nodig.

Waarschijnlijk blijft er tot aan 2025 subsidie beschikbaar voor zowel aardgasvrij verwarmen als het isoleren van de woning. Met de duurdere aardgasprijzen wordt het op deze manier steeds aantrekkelijker om te investeren in een duurzame woning.

Anders Verwarmen werkt samen met Simpel Subsidie. Via de software van Simpel Subsidie is het mogelijk geheel vrijblijvend uw subsidiekansen te checken. Via onze eigen omgeving kan u direct de kansen voor bijvoorbeeld uw warmtepomp bekijken: https://andersverwarmen.simpelsubsidie.nl

Bel ons Mail ons Whatsapp