Veiligheid en ’the internet of things’

De warmtepompen van M-TEC kenmerken zich onder meer door de toegepaste regelaar. Eén die in staat is de warmtepompen en processen daaromheen efficiënt aan te sturen en veel zaken te regelen. Een ander belangrijk aspect is de mogelijkheid om via deze regelaar de warmtepomp op afstand te beheren. Een prachtige toepassing waarmee de gebruiker, de installateur en de fabrikant veel tijd besparen. Maar ook één waarbij veiligheid van het grootste belang is.

Internet – beheer op afstand en veiligheid

Het versnellen van die digitalisering en het daarmee ontsluiten van nieuwe functionaliteiten is van het grootste belang in deze tijd. En dat zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Door het beheersen van de balans tussen bruikbaarheid en veiligheid, minimaliseert M-TEC de kans op veiligheidsrisico’s als gevolg van menselijke fouten.

Veiligheid is een essentieel fundament. Bij M-TEC is dat ingebouwd, niet erop geschroefd. En vanaf de basis ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel operationele technologieën (OT) als IT.

Hoe doen we dat technisch dan?

  • Firewall-vriendelijk: Alleen uitgaande verbindingen worden gebruikt op poorten 80, 443, of 11444
  • Twee-factorauthenticatie: wachtwoord in combinatie met persoonlijke beveiligingscertificaten, optioneel uitgebreid met sms-codevalidatie
  • Fijnmazig gebruikersbeheer: Duidelijke autorisatie via fijnkorrelig gebruikersbeheer in een intuïtieve web-uI. Daardoor is in de tijd beperkte toegangsbeperking mogelijk tot een enkel IP-adres of poort op een PLC of HMI
  • AD-authenticatie: ondersteuning van AD-authenticatie via LDAP als onderdeel van een Secomea SaaS-contract. Inclusief de mogelijkheid om de authenticatiemethode te differentiëren op basis van gebruikersrollen (beheerder, gebruiker met externe toegang, enz.)
  • Sterke encryptie: Sterke encryptie op alle verbindingen (TLS/AES) met toegangsblokkering tot het bredere netwerk van alle clients en IoT-apparaten
  • Volledig auditspoor: Alle toegangsactiviteiten worden gelogd om een transparante registratie van alle gebruikersactiviteiten te garanderen

De M-TEC remote maintenance is de enige remote access die gecertificeerd is volgens de IEC62443-normen. Elk onderdeel van deze oplossing wordt voortdurend gecontroleerd door het externe beveiligingsbedrijf om de hoogste wereldwijde beveiligingsnormen te waarborgen. Zowel vanuit het oogpunt van IT-vereisten als vanuit het oogpunt van bedrijfsbeleid.

Diegenen die dit lezen en IT-technisch onderlegt zijn, zullen precies begrijpen op welke manier er alles aan gedaan is om de veiligheid van de toegepaste regelaar zo hoog mogelijk te maken. Voor de minder technisch onderlegde lezer bij deze samengevat: in technisch opzicht is er alles aan gedaan om de veiligheid van de regelaar zo hoog mogelijk te maken. Om er zo voor te zorgen dat onbevoegden geen toegang kunnen krijgen tot de regelaar.

M-TEC – Energy for future

 

 

Bel ons Mail ons Whatsapp