Hoe ga je om met grote klanten die willen verwarmen zonder gas?

verwarmen zonder gas installateur anders verwarmen warmtepomp zonneboiler pelletketel

Eind 2018 moeten alle filialen van Lidl in Nederland verwarmen zonder gas, volgens het AD. Op dit moment is in 90% van de 420 winkels de gaskraan al dicht, maar binnenkort wordt dit dus 100%. Maar Lidl is niet de enige grote supermarktketen die zo snel mogelijk van het aardgas af wil. Het merendeel van de Albert Heijn supermarkten is ook al van het gas af en ook Jumbo gaat ermee aan de slag. Verwarmen zonder gas wordt dus populairder onder jouw (grote) potentiële klanten. Hoe zorg jij dat je de aangewezen installateur wordt?

Lidl Nederland heeft zelfs een eigen ‘manager duurzaamheid’ om de overstap van gasaansluiting naar elektrische warmtepomp te regelen. Alle filialen in Flevoland en Groningen zijn nu al aardgasvrij, de laatste vestigingen volgen dus dit jaar. Ze zijn hier slim mee omgegaan, want deze verandering ging in de meeste winkels tegelijk met een verbouwing of met de modernisering van het verwarmingssysteem. Dat scheelt behoorlijk in de huisvesting kosten. Het verbouwen van winkels die nog gasvrij moeten worden kan tegenwoordig met geringe meerkosten, volgens Lidl.

Bedrijven willen verwarmen zonder gas

Het is niet voor niets dat grote spelers als Lidl en Albert Heijn willen verwarmen zonder gas. Duurzaamheid is iets om trots op te zijn; iets dat bovendien klanten aantrekt. Bij een dergelijke overstap van aardgas naar warmtepomp, ben jij als installateur onmisbaar. Sterker nog, waarschijnlijk kijken bedrijven die de overstap willen maken naar jou om hun te vertellen wat de beste, duurzame oplossing is voor hun situatie. Ze willen dat jij hen ontzorgt door een volledig verwarmingssysteem te ontwerpen en het binnen de gestelde termijn uit te voeren. Een aantrekkelijke klus die je graag wil uitvoeren!

Jezelf onderscheiden om de grote klussen te pakken

Om die grote klussen te pakken, moet je jezelf op een bepaalde manier onderscheiden. En met een gebrek aan personeel wordt dat er niet makkelijker op. Het inrichten van een verwarmingssysteem van een compleet bedrijfspand is namelijk heel wat anders dan het installeren van een warmtepomp in een woning.

  • Ten eerste heb je daar heel specifieke kennis voor nodig. Het is een vak apart dat je eigenlijk los moet zien van installatiewerk.
  • Ten tweede ben je er zo veel tijd aan kwijt, dat het rendabeler is om ‘gewoon’ installatiewerk te verrichten.
  • Tot slot is de regelgeving dermate streng dat je voor veel duurzame oplossingen eerst in het bezit moet zijn van de benodigde diploma’s en certificaten.

Zoals de opdrachtgever naar jou kijkt om hem te ontzorgen, zo heb jij iemand nodig die jou ontzorgt in deze drukke tijden. Je hebt iemand nodig die het theoretische rekenwerk voor je doet; die het duurzame verwarmingssysteem ontwerpt zodat jouw klant kan verwarmen zonder gas. En laat dan het praktische installatiewerk maar aan jou over.

Samenwerken om te verwarmen zonder gas

De echt grote klanten schakelen alleen experts in om te verwarmen zonder gas. Zo wil jij dus gezien worden, als expert. En dat ben je ook, een expert in installatiewerk. Anders Verwarmen is expert in het ontwerpen van verwarmingssystemen. Of je nu alleen een warmtepomp nodig hebt of een systeem dat gebruik maakt van aardwarmte, wij kunnen jou ontzorgen. Zo doen we allemaal waar we goed in zijn en kunnen jouw klanten anders verwarmen. Wij het ontwerp, jij het installatiewerk.


Meer weten over de mogelijkheden om anders te verwarmen? Lees ons gratis whitepaper “De gouden toekomst van de installateur”

Download whitepaper

Gratis
whitepaper
Bel ons Mail ons Whatsapp