Waarom kies je voor een warmtepomp van Viessmann?

viessmann anders verwarmen warmtepomp voordelen stil

De groeiende populariteit van de warmtepomp gaat gepaard met een groeiend aantal aanbieders. Het zijn er inmiddels zo veel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ga je als installateur uit van de wensen van de klant, dan is een Viessmann warmtepomp je beste optie. En mond-tot-mondreclame werkt nog altijd goed.

Wanneer je als installateur de opties voor duurzame verwarming bespreekt met een klant, blijkt hij soms beter ingelicht dan verwacht. Ook hij heeft de horrorverhalen gehoord over geluidsoverlast door een warmtepomp. Zijn eerste vraag is dan ook: “Hoe veel geluid produceert deze warmtepomp?” Pas daarna volgen vragen over de levensduur en de betrouwbaarheid van het apparaat.

Wat eist de klant van een warmtepomp?

De klant weet dat de warmtepomp de veilige oplossing is voor de toekomst. In de praktijk blijkt ook dat klanten verassend goed op de hoogte zijn, doordat de warmtepomp in het voorjaar van 2018 wekenlang het nieuws domineerde. Hij heeft dan ook een aantal eisen als het gaat om een warmtepomp:

  • Het mag absoluut niet leiden tot geluidsoverlast, voor hemzelf of de buren.
  • Het apparaat moet een lange levensduur hebben om de investering terug te verdienen.
  • De warmtepomp moet van een betrouwbaar merk zijn.

De klant kijkt naar de installateur om hem te vertellen welke warmtepomp hij dan moet nemen. Comfort op het gebied van geluid is de belangrijkste overweging, dus als installateur moet je weten welke warmtepompen ‘stil’ zijn.

Stille warmtepompen van Viessmann

Viessmann staat bekend om de stille warmtepompen. Het zijn de enige apparaten met een akoestisch design, wat leidt tot een laag geluidsniveau. Het geluid kan glas of vezels namelijk niet penetreren. En daardoor zijn er meer plekken waar de buitenunit van een luchtwarmtepomp geplaatst kan worden. Bovendien gaat een Viessmann warmtepomp ‘s nachts in de nachtmodus en deze produceert dan niet meer dan 35db. Er hoeft minder rekening gehouden te worden met de slaapkamers van de klant – en die van de buren.

Als er geklaagd wordt over de warmtepomp van de buren (die jij geïnstalleerd hebt), is dat natuurlijk slechte reclame voor jouw installatiebedrijf. Maar andersom ook: op een verjaardag vertelt je klant dat ze zijn overgestapt op een stille warmtepomp. Daar wordt ook jouw bedrijfsnaam genoemd. Wil je jouw klant behouden en profiteren van mond-tot-mondreclame, ga dan voor een Viessmann warmtepomp.

Over Viessmann en Anders Verwarmen

Het Duitse Viessmann is een bekende partij in de internationale installatietechniek. Al sinds 1974 zet het bedrijf warmtepompen in de markt. De fabriek voldoet zelfs al aan alle klimaateisen van 2020. Als expert in duurzame verwarmingssystemen maken ze niet alleen warmtepompen, maar ook zonnecollectoren (thermisch en elektrisch) en pv-panelen.

Anders Verwarmen, ook een familiebedrijf met langetermijnvisie, heeft een partnership met Viessmann, wat inhoudt dat Anders Verwarmen ambassadeur en preferred dealer is in de drie noordelijke provincies van Nederland. Zo profiteer je als installateur van trainingen, voorraad en goed advies rechtstreeks van de fabrikant.

Anders Verwarmen met een Viessmann warmtepomp?

Voordat je de keuze maakt voor een Viessmann warmtepomp, moet je zeker weten wat voor jouw situatie de beste oplossing is. Wat gebruik je als bron voor de warmtepomp? En is een warmtepomp überhaupt het meest rendabele systeem? Bij Anders Verwarmen beantwoorden we deze vragen voor je en helpen we bij de implementatie van de bron.


Lees meer over de gouden toekomst van de installateur in ons gratis whitepaper!

viessmann warmtepomp voordelen stil anders verwarmen

Download whitepaper

Gratis
whitepaper
Bel ons Mail ons Whatsapp