Via en met onze partner AESystems uit Groningen hebben wij samen met de installateur een bestaande woning ‘van het gas af’ geholpen. De woning ‘vraagt’ 7 kW, de eindgebruikers willen passief de woning kunnen verkoelen en woont er met een gezin. Samen met AESystems en Go-Install zijn we ter plaatse geweest om te beoordelen welke mogelijkheden er zijn. En die waren er.

Samen met de woningeigenaar hebben we bepaald wat we zouden gaan doen. Twee boringen aan de voorzijde van de woning zorgen voor energie naar de warmtepomp. Deze heeft een plek gekregen in de garage, samen met de koelmodule en de tapwaterboiler van 300 liter. In de woonkamer is de afstandsbediening van de warmtepomp opgehangen waarmee de warmtepomp bediend en geregeld wordt. Deze afstandsbediening is gelijk de thermostaat. Door deze aan te sluiten op het internet kan ook deze warmtepomp van afstand worden bediend. En door ons en de installateur ook op afstand geserviced worden.

De familie heeft zelf gezorgd voor 33 stuks PV-panelen. En daarmee wordt deze woning tegen minimale kosten zonder fossiele brandstof verwarmd.

Meer weten? Zie
www.picoenergy.at
www.aesystems.nl
www.go-install.nl
www.anders-verwarmen.nl

Bel ons Mail ons Whatsapp