GO-Install: “Er ontstaat een scheiding tussen de duurzaamheidsinstallateur en de badkamerinstallateur”

ketensamenwerking installatiebranche warmtepomp anders verwarmen installateur

Het zijn drukke tijden voor installateurs. De vraag naar warmtepompen neemt razendsnel toe, maar er zijn nog te weinig installatiebedrijven die warmtepompinstallaties kunnen verrichten. Ketensamenwerking kan de oplossing zijn.

GO-Install uit Musselkanaal is een installatiebedrijf dat op een slimme manier de klant aan duurzame verwarming helpt. “We gaan vanuit de fundering tot in de nok. Alles wat daar tussen zit, dus ook elektriciteit, doen we erbij,” zegt eigenaar Egbert Pathuis.

Egbert loopt al ruim twintig jaar rond in de wereld van installatietechniek. Hij kan de installatie van een cv-ketel wel dromen, maar heeft STEK-certificaten behaald om mee te kunnen met de huidige ontwikkelingen.

Twee types installateurs

Egbert: “Ik merk dat de vraag naar warmtepompen enorm aantrekt. En je ziet dat er een scheiding ontstaat tussen de duurzaamheidsinstallateur en de badkamerinstallateur. Dat is niet lullig bedoeld, maar zo is het gewoon. De badkamermonteur blijft een beetje hangen.”

Als installateur sta je voor de keuze: jezelf ontwikkelen en onderscheiden of blijven vasthouden aan de huidige werkzaamheden. Egbert heeft voor ontwikkeling gekozen door de STEK-certificaten te behalen. Zijn partners in de keten doen daarom vaak een beroep op GO-Install: “Als er ergens warmtepompen geplaatst moeten worden, schakelen ze ons in voor het STEK-technische deel. Vaak doen we dan ook het leidingwerk nog.”

“Bij een groot project kom je in een bouwteam, maar dat is wel lucratiever. En het komt je naam ten goede.”

Egbert Pathuis, eigenaar GO-Install

Lucratieve projecten door ketensamenwerking

Dergelijke ketensamenwerking blijkt steeds vaker noodzakelijk te zijn in de installatiebranche. Vrijwel iedere installateur kampt met een personeelstekort. Egbert: “Ik plaats nu met name warmtepompen bij particulieren, dat is een snellere ingreep. Bij een groot project kom je in een bouwteam, maar dat is wel lucratiever. En het komt je naam ten goede.”

Anders Verwarmen koppelt installatiebedrijven zoals GO-Install aan andere partijen, zodat zij samen grote projecten kunnen oppakken. Daarbij levert Anders Verwarmen het duurzame verwarmingssysteem en de technische kennis over het project, terwijl GO-Install het installatiewerk verricht.

”Een vruchtbare samenwerking”

Door goede ketensamenwerking maken we Nederland samen groen. “Het is een vruchtbare samenwerking tussen installateurs die zich inzetten voor duurzaamheid,” aldus Egbert.

Lees hier het complete verhaal van GO-Install!


Wil jij ook vaker aan grote projecten werken en Nederland verduurzamen? Neem dan contact op of download ons gratis whitepaper: ‘De gouden toekomst van de installateur’
aardgasvrij maken van woningen overheid subsidie warmtepomp anders verwarmen

Download whitepaper

 

Gratis
whitepaper
Bel ons Mail ons Whatsapp