Ziet jouw klant een woning zonder aardgas wel zitten?

woning zonder gas klant anders verwarmen

Het is duidelijk dat alternatieven voor verwarming op gas nodig zijn. Maar hoe staat de consument tegenover het idee om te verwarmen zonder gas? Het blijkt dat het merendeel van de mensen een woning zonder aardgas wel ziet zitten, maar tegelijkertijd maakt men zich zorgen over de kosten van deze overstap. Hoe overtuig je de klant dat duurzaam de beste optie is?

Volgens NH Nieuws staan mensen in Noord-Holland positief tegenover aardgasvrij wonen, maar heerst er grote onzekerheid over de kosten. Het moet dus betaalbaar worden voor de gemiddelde Nederlander. Daar zijn onder andere subsidies voor, maar langzamerhand wordt duurzaam verwarmen zonder gas voor de consument een oerwoud in mogelijkheden: welk verwarmingssysteem, welke aanbieder, welke installateur, wat zijn de kosten, welke subsidies kan ik gebruiken?

De klant zit met zorgen, dat is duidelijk. Maar aan wie de taak om hem te ontzorgen?

woning zonder aardgas klant anders verwarmen

Hoe kun je de klant overtuigen met subsidies?

De klant zal waarschijnlijk naar jou kijken om hem voor te lichten over de subsidiemogelijkheden. Dat is immers de oplossing om hem over te laten stappen op duurzame verwarming. In werkelijkheid is het echter niet de taak van de installateur om aan de klant de verschillende subsidies uit te leggen. Zeker wanneer je rekening houdt met de huidige werkdruk, kun je niet van de installateur verwachten dat hij nóg meer op zijn bord neemt.

Een woning zonder aardgas vergt expertise

Met al die verschillende subsidies voor een woning zonder aardgas heb je eigenlijk een expert nodig. Maar voor het ontwerpen van ingewikkelde, duurzame verwarmingssystemen kun je ook terugvallen op een expert. Anders Verwarmen kan je in beide gevallen helpen. We ontwerpen het verwarmingssysteem dat bij jouw klant past, kunnen adviseren welke subsidies van toepassing zijn en verzorgen de aanleg van de bron. Pomp en afgifte laten we aan jou over, want daar ben jij de expert in.


Meer weten over onze visie op duurzame verwarming? Download dan ons gratis whitepaper!

woning zonder aardgas klant anders verwarmen

Download whitepaper

Gratis
whitepaper
Bel ons Mail ons Whatsapp