Wat zijn goede warmtepomp merken?

Wie denkt dat er maar een paar typen en merken warmtepompen zijn, zal zijn ogen uitkijken. Er zijn inmiddels 138 verschillende merken die de verwarmingssystemen aanbieden. In totaal leveren zij ongeveer 4.000 verschillende configuraties waar je ISDE subsidie op kunt krijgen, óók op de hybride warmtepomp. Maar dat is ook een probleem. Want welk van de warmtepomp merken is nu het beste merk warmtepomp?

Lees hier alles over de hybride warmtepomp!

Waar moet je op letten bij het kiezen van warmtepompen?

Ga je verschillende warmtepompen vergelijken, dan is er een aantal criteria waar warmtepompen aan moeten voldoen om écht goed te zijn.

  1. Allereerst mag de warmtepomp geen geluidsoverlast veroorzaken. Dit is het veelgenoemde kritiekpunt bij lucht/water-warmtepompen. Bij 125 van de 138 merken en ongeveer 2.500 van alle configuraties gaat het om dit type warmtepomp.
  2. Verder is natuurlijk ook het rendement van de warmtepomp belangrijk. Het apparaat moet de energie van de bron zo goed mogelijk kunnen inzetten om jouw woning te verwarmen. Daarom is er ook een aantal vereisten voor een warmtepomp, zoals goede isolatie van je woning. Als er geen warmte onnodig verloren gaat, heeft de warmtepomp minder elektriciteit nodig.
  3. Kijk ook altijd goed naar het rendement van de warmtepomp gedurende een volledige jaar. Een lucht/waterwarmtepomp heeft bij hogere buitentemperaturen een hoger rendement dan bij lage buitentemperaturen. Het rendement over een jaar zegt dus veel over het uiteindelijke energieverbruik.

Goede warmtepomp merken

Bij Anders Verwarmen hebben we zorgvuldig goede warmtepomp merken geselecteerd. Daarbij hebben we ervoor gekozen om warmtepompen van de merken Viessmann en PicoEnergy aan te bieden.

Viessmann warmtepompen

viessmann beste warmtepomp merken vergelijken anders verwarmen duurzaamEen van de goede warmtepomp merken is Viessmann. Deze warmtepompen hebben een hoog rendement én veroorzaken geen geluidsoverlast. Ze zijn zo ontworpen, dat het geluid geen glas of vezels kan penetreren. Daarnaast gaat een Viessmann warmtepomp ‘s nachts in de nachtmodus. Dan produceert hij dan niet meer dan 35 dB bij vollast gemeten op 3 meter afstand van het buitendeel.

Het merk PicoEnergy

pico energy beste warmtepomp merken vergelijken anders verwarmen duurzaamOok de warmtepompen van het Oostenrijkse merk PicoEnergy zijn zeer efficiënt en stil. Daardoor veroorzaken ze geen overlast en hebben ze een korte terugverdientijd. PicoEnergy bouwt warmtepompen van een hoge kwaliteit en kent een Premium uitstraling.

Ga anders verwarmen met het beste warmtepomp merk voor jou!

Er is dus inmiddels een overvloed aan verschillende merken als het om warmtepompen gaat. Maar het is lastig te zeggen wat het beste merk warmtepomp is. Het is waarschijnlijk niet iets waar je de hoofdprijs voor wil betalen. Maar onthoud wel dat een lage kwaliteit zal zorgen voor geluidsoverlast of een torenhoge energierekening. Al met al is het een investering die zich zeker terugverdient.


Wil jij ook duurzaam verwarmen? Lees in onze gratis handleiding hoe je dat kunt doen!

 

Lees onze gratis handleiding:
‘Je woning duurzaam verwarmen’

duurzaam verwarmen woning particulieren handleiding anders verwarmen
Download handleiding

Lees ons gratis whitepaper:
‘De gouden toekomst van de installateur’

whitepaper toekomst installateur warmtepomp duurzaam anders verwarmen
Download whitepaper

Bel ons Mail ons Whatsapp