Referenties

 

Verduurzaming charmante jaren ’20 twee-onder-een-kap woning

Samen met PicoEnergy uit Oostenrijk, Flamco uit Bunschoten, AESystems uit Groningen en Het Binnenklimaat uit Nijmegen hebben we een charmante twee-onder-een-kap woning in het oosten van ons land duurzaam verwarmd en verkoeld met een brine/ water warmtepomp van PicoEnergy. We hebben hiervoor een warmtepomp van PicoEnergy met bijbehorende koelmodule en een tapwaterboiler van Flamco geleverd die door Het Binnenklimaat zijn geïnstalleerd. De warmtepomp onttrekt warmte aan een door AESystems uit Groningen verticaal geboorde bodembron en verwarmd vervolgens de ruimtes door middel van vloerverwarming en convectoren en uiteraard tapwater voor de warme douche. De warmtepomp kan tot 6 kW thermisch vermogen leveren. Zomers wordt koude uit de bodembron uitgewisseld met het afgiftesysteem in de woning en wordt de woning heerlijk verkoeld.

Een compacte warmtepomp, die stil is, samen met een gebruiksvriendelijke regeling maken het een mooi geheel. De regelaar en de warmtepomp werken naadloos samen. De regelaar is via internet veilig te benaderen. Zo kan het systeem op afstand worden geregeld en zijn parameters heel eenvoudig en snel te wijzigen. Daarnaast kan via PC, tablet of smartphone het geheel bediend worden.

Meer weten? Zie
www.hetbinnenklimaat.nl
www.picoenergy.nl
www.flamco.nl
www.aesystems.nl
www.anders-verwarmen.nl

Een stille en efficiënte warmtepomp? PicoEnergy.

Samen met PicoEnergy uit Oostenrijk, Eco2All uit Boxtel en Intech Service uit Frieschepalen hebben we een vrijstaande nieuwbouwwoning in Friesland duurzaam verwarmd en verkoeld met een lucht/ water warmtepomp van PicoEnergy. We hebben hiervoor een warmtepomp van PicoEnergy en een tapwaterboiler van Eco2All geleverd die door Intech Service zijn geïnstalleerd. Na inbedrijfstelling van de warmtepomp, kan er duurzaam verwarmd worden. De warmtepomp kan tot 12 kW thermisch vermogen leveren. Zomers kan de warmtepomp de woning heerlijk verkoelen.

“Een stille warmtepomp, die eenvoudig te installeren is, en een zeer gebruiksvriendelijke en intelligente regelaar maken het een mooi geheel. De regelaar en de stille warmtepomp werken naadloos en geruisloos samen. Daarnaast is de regelaar via internet te benaderen. Ook is deze regelaar op die manier aan te passen en zijn alle parameter aan te passen. Dat scheelt ons als installateur veel tijd wanneer we om welke reden dan ook aanpassingen moeten doen of wanneer er een storing optreedt.” aldus Ronald Hof van Intech.

Meer weten? Zie
www. www.intechservice.nl.nl
www.picoenergy.nl
www.eco2all.nl
www.anders-verwarmen.nl

Zoveel mogelijk eigen opgewekte energie gebruiken? Het kan.

Samen met PicoEnergy uit Oostenrijk, Flamco uit Bunschoten en Installatiebedrijf M. Koolen uit Veghel hebben we een prachtig project gerealiseerd. We hebben een vrijstaande nieuwbouwwoning in het gezellige Brabant duurzaam verwarmd en verkoeld met een lucht/ water warmtepomp van PicoEnergy. We hebben hiervoor een warmtepomp van PicoEnergy en een tapwaterboiler van Flamco geleverd die door Installatiebedrijf M. Koolen zijn geïnstalleerd. Na inbedrijfstelling van de warmtepomp, kan er duurzaam verwarmd worden. De warmtepomp kan tot 12 kW thermisch vermogen leveren. Zomers kan de warmtepomp de woning heerlijk verkoelen.

“Een kwalitatief hoogwaardig systeem, verregaand voorbereid op het zoveel mogelijk gebruiken van de eigen opgewekte elektriciteit en ook nog eens een echte monobloc. Dus weinig techniek binnen, maar buiten verwerkt in de warmtepomp”, aldus de eigenaar. En dat was precies waar hij naar op zoek was.

Meer weten? Zie
www.mkoolen.nl
www.picoenergy.nl
www.flamco.nl
www.anders-verwarmen.nl

Een bodemwisselaar zonder boren? Aardwarmtekorven!

Samen met BetaTherm uit Duitsland, I-Techniek uit Barneveld, AESystems uit Groningen en Das Grondwerken uit Nietap hebben we een mooi project gerealiseerd. We hebben een nieuwbouwwoning op het prachtige Gelderse platteland duurzaam verwarmd met aardwarmtekorven. We hebben hiervoor 16 stuks aardwarmtekorven geleverd die door AESystems en DAS Grondwerken zijn ingegraven, gevuld en inbedrijf gesteld. Nadat de warmtepomp op de bron aangesloten is, kan er duurzaam verwarmd worden. Het veld kan tot 21 kW vermogen leveren en werkt onafhankelijk van de buitentemperatuur. Zomers kan de koude uit de bodem gebruikt worden om de panden af te koelen.

“Een simpel en eenvoudig systeem, dat bevalt prima. Een boring is niet nodig, het is een kwestie van grond verzetten en plaatsen. Een kind kan de was doen. Een systeem waar ik zeker vaker naar zal kijken als er een woning duurzaam verwarmd mag worden”, aldus Bert Koelewijn, eigenaar van I-Techniek.

Meer weten? Zie
www.aardwarmtekorf.nl
www.i-techniek.nl
www.betatherm.de
www.aesystems.nl
www.dasgrondwerken.nl
www.anders-verwarmen.nl

Familie Dijkstra

Samen met Viessmann uit Duitsland en Witteveen Installatietechniek uit Hitzum hebben we een mooi project gerealiseerd. Voor de familie Dijkstra hebben we hun nieuwbouwwoning op het prachtige Friese platteland duurzaam verwarmd met een fluisterstille warmtepomp. We hebben hiervoor een lucht/water warmtepomp van het type Vitocal 222-A geleverd, geplaatst en inbedrijfgesteld. Deze warmtepomp zorgt voor het verwarmen van de woning en het warme sanitaire tapwater.

“Dit systeem bevalt ons prima. Ons huis is warm, ondanks de straffe wind die hier vaak staat. Warm douchen is geen enkel probleem. We ervaren comfort en een laag energieverbruik. Geluid? Nee, niet echt. Heel soms horen we het water stromen… en het buitendeel? De windmolen van de buren maakt meer lawaai… Het bevalt ons uitstekend, deze warmtepomp. Zelf hebben we het binnendeel met daarin de geïntegreerde 220 liter tapwaterboiler in onze bijkeuken netjes weggewerkt door deze aan zij- en achterkant met een witte plaat af te werken. Zo zien we de leidingen en appendages niet meer en hebben we een hele nette entree in de bijkeuken. Wij kunnen dit iedereen aanraden” aldus de familie Dijkstra.

Meer weten? Zie
www.viessmann.nl
www.installatiebedrijfwitteveen.nl

PicoEnergy

Samen met PicoEnergy uit Oostenrijk en Go-Install uit Musselkanaal zijn we een prachtig team waarmee we gezamenlijk innovatieve projecten realiseren. Zo hebben we een gedeelte van een gebouw, bestaande uit 42 appartementen voor studenten, opgewaardeerd met de nieuwste techniek. Op 3 oktober 2019 zijn er drie stuks lucht/ water warmtepompen type WPLT1234 geleverd, geplaatst en inbedrijfgesteld. Deze warmtepompen zorgen voor het verwarmen van de appartementen en het warme sanitaire tapwater.

“Wij werken momenteel aan duurzame energie oplossingen. Dit verhoogt het comfort, reduceert CO2 emissie en kan in alle typen gebouwen worden toegepast. Dat is waarom wij voor dit project gekozen hebben voor PicoEnergy. We hebben ontzettend veel plezier in de ontwikkeling en realisatie van deze projecten en kijken alweer uit naar het volgende project samen met PicoEnergy en Anders Verwarmen. Met de warmtepompen van PicoEnergy is een simpele en snelle installatie mogelijk. Een intelligent besturingssysteem reduceert de tijd die het inbedrijfstellen neemt behoorlijk. En dat is groot voordeel voor de klanten van Anders Verwarmen”, aldus Go-Install.

www.picoenergy.at
www.go-install.nl

Zwembad “De Hoge Vier” in Winsum

Anders-Verwarmen heeft samen met Installatie Expertise Nijboer uit Marum de mooie PicoEnergy warmtepomp installatie mogen plaatsen.

Wij hebben gekozen voor een 2x 12 – 36 kW cascade monoblock lucht water warmtepomp.
Hiermee wordt een modulerend vermogen van 12 – 72kW bereikt.
Het buffervat is naar wens van de installateur op maat en met flensaansluitingen gemaakt.

Warmtepomp installaties lastig en tijdrovend om te bouwen?

Wij bouwen kant en klare warmtepomp modules in de range van 20kW tot 5mW.
Hieronder een voorbeeld van een warmtepompskid van 406kW.

Specificaties:
406 kW max vermogen
Verwarmen 70 graden
Koelen 100kW actief
Koelen ca. 200kW passief
Regeneratie via (bijv. PVT 100kW)
COP W12 – W70 ruim 3,6

Voor meer informatie staan wij u graag te woord.
Engineering in samenwerking met SIMAKA Energie- und Umwelttechnik GmbH.

Anders Verwarmen, en bij dit project ook koelen

Voor een opdrachtgever in Stadskanaal hebben wij deze prachtige installatie mogen leveren!

Specificaties:
– 10 x 150 meter VBWW geboord door onze vaste parnter AE Systems.
– 2 x PicoEnergy 6 – 18kW warmtepomp
– Met passieve koeling.
– 500 liter buffervat
– Ca 700m² #maincor vloerverwarming

Mantelzorg woning: Noord-Groningen

Bij een mantelzorg woning in het rustige en stille Noord-Groningen heeft Anders-Verwarmen een duurzame installatie ontworpen en geleverd.

 • De installatie bestaat uit een Pico Energy monoblock lucht-water warmtepomp met een vermogen van 8 kW
 • Vloerverwarming
 • Doorstroomboilers van Clage

De gehele installatie is geïnstalleerd door Installatiebedrijf Zijlstra.

Woonhuis Dwingeloo

Bij een renovatie van een woonboerderij in het Drentse Dwingeloo heeft Anders-Verwarmen een duurzame installatie ontworpen en geleverd. Deze installatie bestaat uit onderstaande onderdelen:

 • Warmtepomp van Pico Energy, modulerend met een vermogen van 4 – 12 kW
 • Buffervat van 500 liter inclusief een tapwater station met een capaciteit van 24 liter/min
 • Vloerverwarming met na-regeling van TECH
 • Aardwarmtekorven, 10 stuks, met een bronvermogen van 12 kW

De installatie is geïnstalleerd door Koflex. AE Systems heeft de aardwarmtekorven verzorgd en Anders-Verwarmen heeft de installatie ontworpen en ge-engineerd.

Huisartsenpraktijk Stadskanaal

Bij een huisartsenpraktijk heeft Anders-Verwarmen een defecte warmtepomp en broninstallatie vervangen. Dit is gedaan door onderstaande te leveren:

 • Warmtepompen, twee stuks, van Pico Energy, lucht/water, monoblock met vermogen van 7 tot 24k W en 8 tot 29 kW.

Deze installatie is uniek omdat de gehele installatie traploos moduleert van 7 tot 53 kW. Daarnaast wordt de installatie niet alleen gebruikt voor het verwarmen, maar ook voor het koelen van het pand.

Lunettenhof Groningen

Voor een opdrachtgever heeft Anders-Verwarmen een 350 kW warmtepomp van Simaka GMBH® ontworpen, ge-engineerd en geleverd. Dit is een geheel klant specifieke levering geweest. Hierbij is op basis van de eisen en wensen van de klant en de gebouw technische parameters, een warmtepompinstallatie specifiek voor deze klant ontworpen, ge-engineerd en geleverd. De uitdaging in van deze installatie is de beperkte ruimte waarin de warmtepomp is geplaatst in combinatie met de specifieke wensen van de klant. Maar ook het snel lossen van het geheel in een druk binnenstedelijk gebied behoorde tot een van de uitdagingen. Kernwoorden passend bij deze installatie:

 • Kort traject tussen engineering en levering
 • Verwarmen van de temperatuur aanvoer tot 65 graden
 • Een hoge COP door de gepatenteerde COP optimalisatietechniek
 • Zowel een mogelijkheid van passief als actief koelen
 • Het inspelen op de onbalans op de elektriciteitsmarkt
 • Regeneratie van energie
 • Het toepassen van PVT panelen
 • Een ‘plug and play’ opstelling
 • Levering van he geheel in een kelder op -1