Familie Dijkstra

Samen met Viessmann uit Duitsland en Witteveen Installatietechniek uit Hitzum hebben we een mooi project gerealiseerd. Voor de familie Dijkstra hebben we hun nieuwbouwwoning op het prachtige Friese platteland duurzaam verwarmd met een fluisterstille warmtepomp. We hebben hiervoor een lucht/water warmtepomp van het type Vitocal 222-A geleverd, geplaatst en inbedrijfgesteld. Deze warmtepomp zorgt voor het verwarmen van de woning en het warme sanitaire tapwater.

“Dit systeem bevalt ons prima. Ons huis is warm, ondanks de straffe wind die hier vaak staat. Warm douchen is geen enkel probleem. We ervaren comfort en een laag energieverbruik. Geluid? Nee, niet echt. Heel soms horen we het water stromen… en het buitendeel? De windmolen van de buren maakt meer lawaai… Het bevalt ons uitstekend, deze warmtepomp. Zelf hebben we het binnendeel met daarin de geïntegreerde 220 liter tapwaterboiler in onze bijkeuken netjes weggewerkt door deze aan zij- en achterkant met een witte plaat af te werken. Zo zien we de leidingen en appendages niet meer en hebben we een hele nette entree in de bijkeuken. Wij kunnen dit iedereen aanraden” aldus de familie Dijkstra.

Meer weten? Zie
www.viessmann.nl
www.installatiebedrijfwitteveen.nl

 

 

PicoEnergy

Samen met PicoEnergy uit Oostenrijk en Go-Install uit Musselkanaal zijn we een prachtig team waarmee we gezamenlijk innovatieve projecten realiseren. Zo hebben we een gedeelte van een gebouw, bestaande uit 42 appartementen voor studenten, opgewaardeerd met de nieuwste techniek. Op 3 oktober 2019 zijn er drie stuks lucht/ water warmtepompen type WPLT1234 geleverd, geplaatst en inbedrijfgesteld. Deze warmtepompen zorgen voor het verwarmen van de appartementen en het warme sanitaire tapwater.

“Wij werken momenteel aan duurzame energie oplossingen. Dit verhoogt het comfort, reduceert CO2 emissie en kan in alle typen gebouwen worden toegepast. Dat is waarom wij voor dit project gekozen hebben voor PicoEnergy. We hebben ontzettend veel plezier in de ontwikkeling en realisatie van deze projecten en kijken alweer uit naar het volgende project samen met PicoEnergy en Anders Verwarmen. Met de warmtepompen van PicoEnergy is een simpele en snelle installatie mogelijk. Een intelligent besturingssysteem reduceert de tijd die het inbedrijfstellen neemt behoorlijk. En dat is groot voordeel voor de klanten van Anders Verwarmen”, aldus Go-Install.

www.picoenergy.at
www.go-install.nl

 

 

Zwembad “De Hoge Vier” in Winsum

Anders-Verwarmen heeft samen met Installatie Expertise Nijboer uit Marum de mooie PicoEnergy warmtepomp installatie mogen plaatsen.

Wij hebben gekozen voor een 2x 12 – 36 kW cascade monoblock lucht water warmtepomp.
Hiermee wordt een modulerend vermogen van 12 – 72kW bereikt.
Het buffervat is naar wens van de installateur op maat en met flensaansluitingen gemaakt.

     

 

 

Warmtepomp installaties lastig en tijdrovend om te bouwen?

Wij bouwen kant en klare warmtepomp modules in de range van 20kW tot 5mW.
Hieronder een voorbeeld van een warmtepompskid van 406kW.

Specificaties:
406 kW max vermogen
Verwarmen 70 graden
Koelen 100kW actief
Koelen ca. 200kW passief
Regeneratie via (bijv. PVT 100kW)
COP W12 – W70 ruim 3,6

Voor meer informatie staan wij u graag te woord.
Engineering in samenwerking met SIMAKA Energie- und Umwelttechnik GmbH.

 

 

Anders Verwarmen, en bij dit project ook koelen

Voor een opdrachtgever in Stadskanaal hebben wij deze prachtige installatie mogen leveren!

Specificaties:
– 10 x 150 meter VBWW geboord door onze vaste parnter AE Systems.
– 2 x PicoEnergy 6 – 18kW warmtepomp
– Met passieve koeling.
– 500 liter buffervat
– Ca 700m² #maincor vloerverwarming

 

 

Mantelzorg woning: Noord-Groningen

Bij een mantelzorg woning in het rustige en stille Noord-Groningen heeft Anders-Verwarmen een duurzame installatie ontworpen en geleverd.

 • De installatie bestaat uit een Pico Energy monoblock lucht-water warmtepomp met een vermogen van 8 kW
 • Vloerverwarming
 • Doorstroomboilers van Clage

De gehele installatie is geïnstalleerd door Installatiebedrijf Zijlstra.

 

Woonhuis Dwingeloo

Bij een renovatie van een woonboerderij in het Drentse Dwingeloo heeft Anders-Verwarmen een duurzame installatie ontworpen en geleverd. Deze installatie bestaat uit onderstaande onderdelen:

 • Warmtepomp van Pico Energy, modulerend met een vermogen van 4 – 12 kW
 • Buffervat van 500 liter inclusief een tapwater station met een capaciteit van 24 liter/min
 • Vloerverwarming met na-regeling van TECH
 • Aardwarmtekorven, 10 stuks, met een bronvermogen van 12 kW

De installatie is geïnstalleerd door Koflex. AE Systems heeft de aardwarmtekorven verzorgd en Anders-Verwarmen heeft de installatie ontworpen en ge-engineerd.  

Huisartsenpraktijk Stadskanaal

Bij een huisartsenpraktijk heeft Anders-Verwarmen een defecte warmtepomp en broninstallatie vervangen. Dit is gedaan door onderstaande te leveren:

 • Warmtepompen, twee stuks, van Pico Energy, lucht/water, monoblock met vermogen van 7 tot 24k W en 8 tot 29 kW.

Deze installatie is uniek omdat de gehele installatie traploos moduleert van 7 tot 53 kW. Daarnaast wordt de installatie niet alleen gebruikt voor het verwarmen, maar ook voor het koelen van het pand.

 

Lunettenhof Groningen

  Voor een opdrachtgever heeft Anders-Verwarmen een 350 kW warmtepomp van Simaka GMBH® ontworpen, ge-engineerd en geleverd. Dit is een geheel klant specifieke levering geweest. Hierbij is op basis van de eisen en wensen van de klant en de gebouw technische parameters, een warmtepompinstallatie specifiek voor deze klant ontworpen, ge-engineerd en geleverd. De uitdaging in van deze installatie is de beperkte ruimte waarin de warmtepomp is geplaatst in combinatie met de specifieke wensen van de klant. Maar ook het snel lossen van het geheel in een druk binnenstedelijk gebied behoorde tot een van de uitdagingen. Kernwoorden passend bij deze installatie:

 • Kort traject tussen engineering en levering
 • Verwarmen van de temperatuur aanvoer tot 65 graden
 • Een hoge COP door de gepatenteerde COP optimalisatietechniek
 • Zowel een mogelijkheid van passief als actief koelen
 • Het inspelen op de onbalans op de elektriciteitsmarkt
 • Regeneratie van energie
 • Het toepassen van PVT panelen
 • Een ‘plug and play’ opstelling
 • Levering van he geheel in een kelder op -1